Meldingen

UVDI-360 Geavanceerde ultraviolette desinfectie

De UVDI-360 deactiveert SARS-CoV-2 op 3,65 meter afstand in een tijdsbestek van slechts 5 minuten. Het UV-C-desinfectieapparaat wordt wereldwijd in ziekenhuizen en privéklinieken gebruikt en bereikt 99,99% in activering van het SARS-CoV-2 bij BSL-3 laboratoriumtests.

UltraViolet Devices, Inc. (UVDI) heeft aangekondigd dat zijn UVDI-360 unit meer dan 99,99% of 4log10 in activering van het Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (SARS-CoV-2) heeft bereikt in 5 minuten op een afstand van 3,65 meter. De testen op de coronavirusstam die de ziekte COVID-19 veroorzaakt, werden uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, een door CAP, CLIA en BEI erkend BSL-3 gecertificeerd laboratorium (CA, VS).

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben aangegeven dat de ziekte COVID-19 kan worden verspreid door zowel de oppervlakte- als de luchtoverdracht van SARS-CoV-2.1

De testparameters werden zorgvuldig geselecteerd om een aanwijzing te zijn voor snelle desinfectie van de hele kamer in Ziekenhuizen. Van de UVDI-360 unit is eerder bewezen dat deze unit helpt bij het voorkomen van, aan de Gezondheidszorg gerelateerde, infecties en het inactiveren van meer dan 35 pathogenen, waaronder het humaan coronavirus (229E), in meer dan 10 gepubliceerde klinische onderzoeken en onafhankelijke laboratoriumtests.

Deze belangrijke test kunnen vertrouwen en troost geven aan zorgverleners die dapper en onvermoeibaar werken om COVID-19 te verslaan. Specifiek voor gebruik in Ziekenhuizen voor het desinfecteren van hele patiëntenkamers is UVDI van mening dat het aantonen van snelle in activering van ziekteverwekkers op afstanden van 2,44 meter en 3,65 meter de beste indicator is voor prestaties in de instelling. Onafhankelijke bevestiging van de doeltreffendheid tegen ziekteverwekkers met een hoog risico is een logische, maar cruciale stap om claims over desinfectie van UV-apparaten te verifiëren. Voortbouwend op een diepgaand wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van de UVDI-360 aantoont tegen risicovolle pathogenen, waaronder coronavirussen, vindt UDVI dat de zorgprofessionals die zij wereldwijd bedienen het bewijs verdienen tegen de specifieke SARS-CoV-2-virale stam die de COVID-19 veroorzaakt.

Tests in o.a. het Radboud UMC en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen hebben eveneens een positief resultaat opgeleverd bij het desinfecteren van ruimtes m.b.v. de UVDI-360 unit. Studies hiervoor zijn beschikbaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina