Meldingen

Comtem ST60

Zoals misschien bij u bekend zal zijn zal het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) op basis van “Handhaving Gevaarlijke Stoffen Rail en Wegvervoer” hun controles op een correcte verwerking van Specifiek Ziekenhuis- en Klinisch Afval bij klinieken aanscherpen. Dit betekent dat uw sector geconfronteerd zal gaan worden met controles op de locatie. Om verzekert te zijn van een correcte verwerking van uw afval bieden wij u een oplossing op maat. Met het Comtem ST60 systeem kunt u uw SZA op uw locatie op een milieuvriendelijke manier verwerken en afvoeren. Dit systeem zorgt daarbij ook nog eens voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Het Comtem systeem biedt u oplossingen en voordelen op het gebied van:

Locatie

Dit systeem, met een capaciteit van 60 liter per cyclus, zorgt door het shredden voor een reducering van uw afvalvolume met maximaal 85%. Het model ST60 is compact en op vrijwel iedere locatie te plaatsen. Gebruikmaking van dit systeem betekent niet alleen het reduceren van het risico op het (intern en extern) transporteren van SZA, maar zorgt tevens voor een hoge mate van veiligheid.

Kosten

Door het reduceren van het volume met maximaal 85% en het steriliseren op de locatie verlaagt u niet alleen de hoeveelheid afval, maar kunt u dit afval tegen veel lagere tarieven afvoeren. De uitgekiende techniek en de gunstige prijsstelling zorgen tevens voor een unieke prijs- kwaliteitverhouding. Het gebruik van dure transportboxen (WIVA) is eveneens overbodig.

Betrouwbaarheid

Het proces verloopt geheel automatisch waarbij het decontamineren van uw afval en de werking van de machine continu wordt gecontroleerd en geregistreerd. Het systeem kan zelfs, optioneel, worden uitgebreid met extra modules die het monitoren op afstand via internet of GSM mogelijk maakt.  

Milieu

Door verwerking op de locatie met een hoogwaardig sterilisatieproces voorkomt u een enorme uitstoot van dioxine, die ontstaat bij het verwerken van uw afval. Verder maakt dit systeem geen gebruik van vervelende stralingen die het milieu eveneens kunnen belasten.

De Steriflash shredder/sterilisator is leverbaar met een capaciteit van 30, 60, 80, 200, 500, 1000 en 2000 liter.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina